Τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου συγκέντρωσαν 7.500 ευρώ, ποσό-ρεκόρ για τη δημοπρασία τους, που ακόμη δεν έχει κλείσει!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ωραία vintage γυαλιά του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου είναι εντυπωσιακό. Ωρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, το ποσό ανεβαίνει! Τη δημοπρασία που γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιεί το Creaid, ειδικό σάιτ δημοπρασιών, εκεί όπου εκτίθενται αντικείμενα κι άλλων διάσημων προσωπικοτήτων, αθλητών και καλλιτεχνών από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο.

gyalia andrea

Τα γυαλιά που φορούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στην κατοχή του γιου του, Νίκου, και εκείνος αποφάσισε να τα δημοπρατήσει και να προσφέρει τα έσοδά τους, στo Σωματείο «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» για τη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και των οικογενειών τους.

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 Απριλίου, και μέχρι χθες είχαν μαζευτεί 7.500 ευρώ, ποσό κοντινό σε αυτό που θα ήθελε ο Νίκος Παπανδρέου, και είναι τα 10.000 ευρώ.

andras papandreou

«Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Ανδρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα εν ζωή, δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του, που σήμερα ο κόσμος για κάποιον λόγο το θέλει, υποθέτω. Ειδικά σήμερα, που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Ανδρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες. Αν πιάνανε 10.000 ευρώ, θα ήμουν χαρούμενος» είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του ο Νίκος Παπανδρέου. Τότε ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ευρωβουλευτής, όπως είναι σήμερα, καθώς είναι αυτός που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα από την Ευρωβουλή Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης θα δώσει τη μάχη των εκλογών ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Παπανδρέου, λοιπόν, από την Ευρωβουλή πια, παρακολουθεί έκπληκτος την αγάπη του κόσμου για οτιδήποτε θυμίζει τον Ανδρέα! Αλλωστε αυτή η θύμηση του Ανδρέα Παπανδρέου κρατάει ακόμη ζωντανό το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: espressonews.gr