Αρχική Ελλάδα Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις (VIDEO)

Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις (VIDEO)

0
Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις (VIDEO)

Απαντήσεις στο χθεσινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης με τις φωτιές των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα και παρουσίασε σχέδιο 7 σημείων.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την ήττα μιας πολιτείας που δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτή την τραγωδία με τις φωτιές των τελευταίων ημερών σημειώνοντας ότι θα αναφερθεί και στα μέτρα επούλωσης των πληγών.

Ζήτησε, ωστόσο, «να μην κρυφτούμε πίσω από προσχηματικές δικαιολογίες» τονίζοντας ότι «η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Η επίγνωσή της μπορεί να μας βοηθήσει για το μέλλον».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να την επικαλείται γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και τα σχέδια που της παραδώσαμε και αυτή είναι η πιο εγκληματική ευθύνη που πρέπει να της καταλογιστεί» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο γεγονός, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση αγνόησε το πόρισμα της επιτροπής Γκολντάμερ για τη φωτιά στο Μάτι και αρκέστηκε μόνο στην αναβάθμιση σε υφυπουργού του επικεφαλής της γενική γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ελάχιστα επιτελικό και αναποτελεσματικό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι ότι το πόρισμα που «θάφτηκε από τη δική μας κυβέρνηση, εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας».

«Τα όσα ζήσαμε είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας. Αποκαλύφθηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού με μηδενική δουλειά στην πρόληψη και με τους ίδιους ανθρώπους που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τη φωτιά στο Μάτι αναβαθμισμένους. Με λιγότερους ανθρώπους στην πυροσβεστική καθώς επιλέχθηκε η πρόσληψη 4.500 αστυνομικών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here