Αρχική Δυτική Ελλάδα Ξεκίνησε στην Πάτρα το Θερινό Σχολείο διαχείρισης αποβλήτων

Ξεκίνησε στην Πάτρα το Θερινό Σχολείο διαχείρισης αποβλήτων

0
Ξεκίνησε στην Πάτρα το Θερινό Σχολείο διαχείρισης αποβλήτων

To έκτο Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Διαχείριση των αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί 26-30 Ιουλίου, 2021 στο ΕΑΠ, μετά από την επιτυχή διοργάνωση των πέντε προηγούμενων Θερινών Σχολείων.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως για μια εβδομάδα και σε αυτό θα διδάξουν 25 Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στοχεύει στην εκπαίδευση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες.

Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και εργαστηριακή θεματική ενότητα, όπου στους συμμετέχοντες θα γίνονται παρουσιάσεις μεθοδολογιών ανάλυσης των κυριότερων φυσικοχημικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων και θα αναλύονται δείγματα αποβλήτων. Επίσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις για επικίνδυνα και νοσοκομειακά απόβλητα, καθώς επίσης και θα υπάρχει ενότητα για την ρύπανση σε υδάτινα οικοσυστήματα από απόβλητα ρυπαντές.

Στους συμμετέχοντες παρέχεται και η δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης, στις εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα με τους κανόνες της προστασίας εκ του Covid19. Το Σχολείο θα διεξαχθεί στις νέες ηλεκτρονικές αίθουσες του ΕΑΠ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης και το Σχολείο αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκτός των ξένων συμμετεχόντων και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς επίσης και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων, Διαχειριστικών Αρχών, αλλά και Ιδιωτικών Φορέων που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here