Ένα βήμα για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε χθες με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στις βελγικές Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική κακοποίησή της. Την εισήγησή του για την υπόθεση έκανε χθες ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Αλέξης Γεωργούλης

Η γνωμοδότηση του Πολωνού ευρωβουλευτή ήταν εύκολη από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας του με τέσσερις επιστολές του προς την αρμόδια επιτροπή και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα για να επιταχυνθεί η έρευνα και να αποδείξει την αθωότητά του, όπως υποστηρίζει.

Πάντως, η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα συνεδριάσει σχετικά μέσα στον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου και παραπεμφθεί σε δίκη, ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Ελένη Χρονοπούλου

Δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο ηθοποιός και ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, καθώς έχει αποχωρήσει από την ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών, στη Λάρισα, απ’ όπου κατάγεται, για να ψηφίσει.

Ειδήσεις από φίλο του

Αυτό αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κολλητός του φίλος Γρηγόρης Καλαγιάς. «Με πήρε τηλέφωνο, “έρχομαι απ’ το σπίτι”. Καθίσαμε, επί ένα δίωρο διάβαζε τη μικρή μου κόρη που πάει πέμπτη δημοτικού και δεν τα πάει λίγο καλά στα μαθηματικά. Δεν καταλάβαινε κάτι και της εξηγούσε επί δύο ώρες, της εξηγούσε τους όρους. Μετά κάναμε τη γυμναστική μας, όλα καλά» διηγήθηκε ο φίλος του.

Σχολιάζοντας αν επηρέασε τη φιλική τους σχέση η καταγγελία σε βάρος του, ο κ. Καλαγιάς επισήμανε: «Εννοείται ότι δεν συμβαίνει κάτι σ’ εμάς. Ο,τι κάναμε και πριν κάνουμε και τώρα. Βγήκαμε έξω και περπατήσαμε στο πεζοδρόμιο επί 2 χιλιόμετρα, είναι μεγάλος ο δρόμος, περνά πολύς κόσμος. Δεν κρυβόταν ο Αλέξης από κάτι».

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, ο ευρωβουλευτής δεν κρύφτηκε, αλλά μίλησε με περαστικούς. «Κανένας δεν κρυβόταν, ίσα ίσα χάρηκαν πάρα πολύ που τον είδαν. Ολοι ρωτάνε πού είναι ο Αλέξης, τι κάνει, πού βρίσκεται. Κανένας δεν ρωτάει αν έγινε ή δεν έγινε κάτι. Ολοι ξέρουν ότι δεν έγινε τίποτα! Εννοείται ότι τον στηρίζουμε όλοι μας» τόνισε ο φίλος του.

Θέση υπέρ του συναδέλφου του πήρε ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς, όπως και η Σοφία Βογιατζάκη, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. «Και εγώ αυτή την εικόνα έχω από τον Αλέξη Γεωργούλη (που έχει και η Σοφία Βογιατζάκη). Από αυτό που ξέρω και από όσο έχουμε συνεργαστεί μαζί. Τώρα τι έχει γίνει και τι δεν έχει γίνει δεν το γνωρίζω, δεν ήμουν εκεί, οπότε δεν μπορώ και να εκφέρω άποψη» ανέφερε.

«Για μένα είναι ένα παιδί μόνο με χαμόγελο, καθόλου βίαιος, μες στην πλάκα, μες στον χαβαλέ ήμασταν και έχω μια πολύ ωραία εικόνα από τον Αλέξη. Οπότε συμφωνώ με τη Σοφία Βογιατζάκη» συμπλήρωσε.

Πηγή: espressonews.gr