Αρχική ΚΕΛΑΡΙΕΣ Η Ελένη Ροδά μιλά για την επίσκεψή της στον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει

Η Ελένη Ροδά μιλά για την επίσκεψή της στον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει

0
Η Ελένη Ροδά μιλά για την επίσκεψή της στον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο λίγο πριν φύγει

«Ενιωσα την ανάγκη να πάω να τον δω στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Και πήγα. Με κατάλαβε. Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε, άρχισα να κλαίω κι έφυγα. Δίπλα του ήταν συνεχώς ο γιος του ο Δημήτρης, που του κρατούσε το χέρι».

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η Ελένη Ροδά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος από το καλλιτεχνικό στερέωμα που είδε τον μεγάλο Σταμάτη Κόκοτα πριν φύγει από τη ζωή. Λίγο πριν η αττική γη σκεπάσει τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή, με πόνο ψυχής η ίδια θυμάται για την «Espresso» την κοινή πορεία που είχε στις μεγάλες πίστες με τον αγαπημένο ερμηνευτή του Αριστοτέλη Ωνάση. «Tις δόξες που γνώρισε ο Σταμάτης δεν τις έχει γνωρίσει άλλος καλλιτέχνης. Δεν ξέρω αν μπόρεσε να τα ζήσει ακόμα και ο Καζαντζίδης αυτά που έζησε με το κοινό ο Κόκοτας» είναι οι πρώτες της λέξεις με τις οποίες αρχίζει την αφήγησή της για τον καλό της φίλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

201310101055080.4185 DIMITRIS KOKOTAS STAMATIS KOKOTAS 9102013

«Μαζί του άρχισα να δουλεύω το 1967 στα Δειλινά, σε ένα σχήμα που έκανε πάταγο. Μαζί ήταν ο Ξανθόπουλος και η Μοσχολιού. Δεν υπήρχε μέρα που το κέντρο να μη γεμίζει. Ολοι τότε είχαν μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους και ο κόσμος λαχταρούσε να μας δει. Αξέχαστα βράδια. Αργότερα συνεργαστήκαμε και σε έναν δίσκο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με μεγάλη επιτυχία» θυμάται η σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία έζησε τις μεγάλες δόξες κοντά σε μεγαθήρια του λαϊκού πενταγράμμου, και συνεχίζει την αφήγησή της: «Λόγω λοιπόν του δίσκου για τον Γκάτσο, δημιουργήσαμε τότε ένα κέντρο που λεγόταν Στο 13.

201603101005080.1322 STAMATIS KOKOTAS 932016Νομίζω πως δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος πανικός σε κανένα άλλο μαγαζί. Ο Σταμάτης τότε ήταν στα καλύτερά του. Είχε βγάλει την τεράστια επιτυχία “Ονειρο απατηλό” και πετούσαν τα τραπέζια πάνω στην πίστα. Ο χαμός κάθε βράδυ. Παράλληλα είχε δώσει και μια συνέντευξη στον Φρέντυ Γερμανό, που τα σάρωσε όλα. Ο Σταμάτης άλλωστε μιλούσε και πολύ ωραία και προκάλεσε τρομερή αίσθηση στον κόσμο» θυμάται η Ελένη Ροδά.

Εκείνο το διάστημα, μάλιστα, όπως αναφέρει στην «Espresso» η λαϊκή τραγουδίστρια, ασχολούνταν με τα ράλι και όλα αυτά είχαν δημιουργήσει αίσθηση στο κοινό του. «Στο 13 και ποιοι δεν είχαν έρθει: από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την κόρη του Χριστίνα, μέχρι την κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν. Ουρές για να μας δουν» αναφέρει.

φ4 202001201212020.5643 DIMITRIS KOKOTAS STAMATIS KOKOTAS 1912020

Ωστόσο η λαϊκή τραγουδίστρια δεν μπορεί να ξεχάσει και τα τελευταία λόγια που της είχε πει ο πνευματικός της πατέρας Γιώργος Ζαμπέτας για τον Σταμάτη Κόκοτα, όταν τον είχε δει σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις της στο σπίτι του: «Ο Ζαμπέτας μού το είχε πει και δεν ξεχνάω ποτέ τα λόγια του: “Ελένη, όλοι με αδίκησαν. Ο μόνος που με αγάπησε πραγματικά και μου φέρθηκε σπαθί μέχρι τελευταία είναι ο Κόκοτας”».

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας για τον μέγιστο Σταμάτη Κόκοτα η ίδια δεν μπορεί να ξεχάσει και τις τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο, όταν πήγε και τον είδε. «Πήγα στο δωμάτιο, αλλά κάθισα λίγο πιο μακριά λόγω Covid. Σήκωσα το χέρι και τον χαιρέτησα. Είχε δίπλα του μια νοσοκόμα και τον γιο του τον Δημήτρη, που του κρατούσε το χέρι. Με κατάλαβε. Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε. Λύγισα. Αρχισα να κλαίω κι έφυγα. Αντίο, Σταμάτη». Η κηδεία του τραγουδιστή θα γίνει αύριο από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Πηγή: espressonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here