Ο Γιώργος Ζαμπέτας συνεχίζει το έργο του αείμνηστου παππού του, του θρυλικού συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργου Ζαμπέτα, μέσα από ένα άλμπουμ με ακυκλοφόρητα, μέχρι σήμερα, τραγούδια του.

zampetas 1

Το «Στον Γιώργο, με αγάπη», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen και περιλαμβάνει 12 κομμάτια, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, βάζοντας στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι αγαπημένες θύμησες από τα παλιά, αγαπημένα κι ανεξίτηλα λαϊκά.

zampetas
Γιώργος Ζαμπέτας (εγγονός)

Οι χαρακτηριστικές πενιές του αλησμόνητου Ζαμπέτα ενέπνευσαν τον συνονόματο «μικρό» να μπει στο κλίμα του «μεγάλου» και να γράψει τους στίχους που «ντύνονται» με δυνατές ερμηνείες.

zampetas eggonos
Σε μικρή ηλικία με τον παππού του Γιώργο Ζαμπέτα

Δίνοντας συνέχεια στο έργο του παππού του, το οποίο μεταφέρει υπό το δικό του μουσικό πρίσμα, ο Γιώργος Ζαμπέτας (εγγονός) μοιράζεται με το κοινό κομμάτια είτε σόλο είτε με άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Χάρης Ανδρεάδης και Μαρίνος Κωστόπουλος. Τα πρώτα singles από το άλμπουμ «Για χάρη του βασιλικού» και «Σιγά σιγά», που ερμηνεύουν ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Γιώργος Νταλάρας, έχουν αποσπάσει ήδη θετικά σχόλια.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr